Nederlands English
Share |

UW INVESTERING

 

Steeds meer mensen ontdekken de laatste jaren de Caribbische eilanden, en dan met name Curacao, als een fantastische plek om vakantie te houden, te komen wonen en werken en / of van hun oude dag te genieten. Een geweldig klimaat, qua temperatuur en zakelijke mogelijkheden. Centraal gelegen in de wereld en door het moderne vliegveld zeer goed bereikbaar, overzichtelijk klein maar toch van alle moderne gemakken voorzien, zeer internationaal georienteerd en nog steeds zeer betaalbaar. Curacao voldoet aan vele voorwaarden en eisen die mensen stellen aan een kort of langdurig verblijf.
 
Een eigen huis
Op basis van verhalen van derden en/of eigen ervaringen ontdekken ook steeds meer mensen de mogelijkheden om op Curacao iets blijvends en eigens op te bouwen, zoals een huis. Een eigen huis om je vakantie door te kunnen brengen. Wat is er mooier dan dat? Home away from home. Helemaal, als de investeringslasten en de lopende kosten redelijkerwijs terugverdiend kunnen worden, bijvoorbeeld door verhuur op de lange of korte termijn. En misschien nog wel meer.
 
Verhuren = hoog rendement?
De laatste jaren neemt het aanbod van verhuurbare particuliere huizen voor recreatieve doeleinden dan ook snel toe. Wat zeker niet betekend dat iedereen ook succesvol is met zijn verhuur. Ook de vakantievierder stelt steeds hogere eisen aan zijn verblijf en laat zich niet meer afschepen met argumenten als "In de Carribean gaat het allemaal wat minder georganiseerd". 

Daarnaast speelt zeker ook een rol dat sommige eigenaren menen "voor een dubbeltje op de eerste rang te kunnen zitten". Ze verkijken zich op de totale kosten van bouw en inrichting, waardoor het huis net niet helemaal voldoet aan de gemiddelde of bovengemiddelde eisen van de potentiële huurders. Met als gevolg: veel aanbod van gemiddelde en lagere kwaliteit en weinig aanbod in de top van de markt. Vaak ook zien we stijgingen in de huurtarieven die verre van reëel zijn: voor de gemiddelde huurder is Curacao juist aantrekkelijk vanwege de - in verhouding tot Europa - lagere huurprijzen, waarmee de hogere kosten voor een vliegticket kunnen worden gecompenseerd.

 

Inspanning bepaalt rendement

Een huis of appartement kopen op Curacao kan zeker een goede investering zijn. De bruto rendementen liggen gemiddeld ergens tussen de 5-12% per jaar, maar er zijn meerdere uitschieters naar boven. Dit is vaak terug te voeren op een zeer actieve vermarkting en doorgaande verbeteringen aan het product van een betrokken eigenaar. Met al onze kennis en ervaring van de lokale markt én uitgekiende marketing, helpen wij u graag om de eerste stappen in dit traject te verwezenlijken.